OM OSS

AG Massage i Halmstad


Vi heter Inger O Persson och Lynette Olsson, mor & dotter. Vi är av Branschrådet Svensk Massage diplomerade massageterapeuter samt diplomerade laserterapeuter. Tillsammans driver vi AG Massage (Active Generation Massage & Friskvård) med lokal på Nissastrand i Halmstad.

Vi vänder oss både till privatpersoner och företag.

VÅRA UTBILDNINGAR

2010-2011
Cert. massör och dipl. massageterapeut

2013
Vidareutbildning inom ryggens och höftens problematik, PRT – Positionell Relaxationsteknik
Smärtlindande massage

2015
Dipl. laserterapeut

2016
Kurs i idrotts- och kinesiotejpning

2017-2018
Akupunktur och blodanalys

Certifierad MassörKroppsterapeuternaKvalitetssäkrad
Massage solnedgång

Lynette Olsson


Jag är 39 år gammal, född och uppvuxen i Halmstad. Sedan jag var liten har idrotten alltid varit mitt största intresse. Mest aktiv har jag varit inom golf och gymnastik. Sedan några år tillbaka ägnar jag mycket av fritiden åt styrketräning.

2007 började jag studera biomekanik på högskolan i Halmstad, en 3-årig ingenjörsutbildning med inriktning på människa-teknik. Ett spännande ämne som berör många områden förutom vanliga ingenjörsfärdigheter. Biomekanik handlar mycket om hur vi fungerar och rör oss, hur vi samspelar med produkter i vardagsliv och arbete eller i träningssituationer. Även hur olika former av belastningar påverkar vår kropp och hur vi kan förebygga dessa.

Under den här studieperioden växte intresset för kroppen och hur vi påverkas och interagerar med vår omgivning. Det var också det som föranledde till att jag ville fortsätta att utbilda mig inom området. Tillsammans med Inger (min mamma) valde jag att läsa till massageterapeut i Malmö. Utbildningen pågick under 1 år (2010-2011) och det var också under den här tiden vi tillsammans startade vårt företag, Active Generation Massage & Friskvård.

Idag arbetar jag mycket som manuell terapeut, d. v. s. undersöker och behandlar de muskelbesvär som eventuellt hittas med massage, töjningstekniker samt rådgivning gällande självstretching, styrketräning och ergonomi. Det gäller både i behandlande och förebyggande syfte.

Under våren 2013 har jag vidareutbildat mig inom massageterapin, med inriktning på ryggens och höftens dysfunktioner.

Lynette Olsson, AG Massage

Inger O Persson


Jag har ett stort intresse av all idrott. Som ung tävlade jag i artistisk gymnastik. Efter det provade jag på golf och blev biten direkt. Jag spelar fortfarande, men har tyvärr inte så mycket tid över till denna underbara sport som jag hade önskat. När mina barn var små och även de började spela golf, började jag som ledare för ungdom och elit. Först på klubbnivå sedan inom distriktet och i sex år hjälpte jag Svenska Golfförbundet med deras tjejsatsning. Totalt höll jag på som ledare inom golfen i 14 år.

Då jag alltid har haft ett intresse för kroppen och dess funktioner, både inom och utanför idrotten, utbildade jag mig till massageterapeut 2010/2011. Efter utbildningen startade jag ihop med min äldsta dotter detta företag, AG Massage & Friskvård i Halmstad HB.
Tidigare arbetade jag som grafiker på heltid och som terapeut på deltid, men sedan 1 november 2015 jobbar jag enbart i vårt företag vilket känns fantastiskt roligt.

Eftersom jag är nyfiken av mig och vill lära mig mer inom detta område fortsätter jag att vidareutbilda mig hela tiden. Utöver de utbildningar som står ovan på denna sida har jag även gått dessa:

  • Våren 2015 gick jag en vidareutbildning i teoretisk och praktisk behandling för ökat lymfflöde.
  • Hösten 2015 hade jag äran att få gå en vidareutbildning “Med laser som första hjälp – från teori och metodik till verkliga patientfall” med Cecilia Lind, laserguide.se.

Idag arbetar jag lika mycket som massageterapeut som laserterapeut. Precis som Lynette arbetar jag mycket som manuell terapeut, d. v. s. undersöker och behandlar de muskelbesvär som eventuellt hittas med massage, töjningstekniker samt rådgivning gällande självstretching och styrketräning. Det gäller både i behandlande och förebyggande syfte. Det är väldigt roligt att kunna hjälpa så många människor med olika besvär.

Inger O Persson, AG Massage